Ekonomik akşam yemeği
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün aşırıya kaçmadan, çok uygun fiyatlar ile hazırlayabileceğiniz üç yemeğin tarifine yer veriyorum.
HAVUÇ KÖFTESİ
MALZEMELER
BULAMAK İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Havuçları rendeliyoruz ve zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz havuçların üzerine yumurta, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz. Maydanozları ince kıyıp ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Biraz galeta unu ilavesi ile köfte formuna getirip avcumuzda şekil veriyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
TAVUKLU MUSAKKA
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Patlıcanları halka halka kesiyoruz. Teflon tavayı ısıtıyoruz. Patlıcanları arkalı önlü ızgara ediyoruz. Sarımsak, biber ve soğanı ayçiçek yağında soteliyoruz. Tavuk kıyması ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Salça ve rendelenmiş domates, tuz, karabiber, pul biber ekliyoruz. Diğer tarafta beşamel sos hazırlıyoruz. Tereyağını eritip un ilave edip kavuruyoruz. Bir su bardağı sütün içine bir yumurta kırıp kavrulmuş unun üzerine ilave ediyoruz. Bir fırın kabına ızgara ettiğimiz patlıcanları üzerine kavrulmuş tavuk kıyması, üzerine tekrar patlıcanları olacak şekilde malzeme bitene kadar diziyoruz. En üste yumurta ile hazırladığımız sosu döküp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede firında pişiriyoruz.
TOYGA ÇORBASI
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Haşlanmış nohut ve buğdayı 15 dakika kaynatıyoruz. Terbiyesi için; yoğurt, un ve et suyunu karıştırıyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi ılıtarak çorbaya ilave ediyoruz. Tereyağını eritip kuru nane ilave ederek çorbanın üzerine döküyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."